• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
  • Вашите резултати от търсенето

    Как можем да направим дарение за Украйна?

    Публикувано от България за Украйна На 28 февруари 2022 г
    0

    Дарете за Украйна

    Искате да помогнете, но не сте сигурни как?

    По-долу ще намерите списък на организации с нестопанска цел и благотворителни фондации с история и прозрачно отчитане.

    Медицинска помощ

    RAZOM: Аварийна реакция – за тактическа медицинска подготовка. Помогнете на квалифицирани военни медици да обучават цивилни за първа помощ и да им осигурят медицински консумативи.

    United Help Украйна – за осигуряване на животоспасяващи индивидуални комплекти за първа помощ (тактическа раница за линейка – IFAK, съдържащи превръзки за спиране на кръвта и турникети), както и други спешни медицински консумативи отпред.

    Слънчоглед на мира – за медицински грижи и стоки от първа необходимост. Всяка тактическа раница за линейка на IFAK може да спаси до 10 живота.

    Lifeline Украйна  – за психосоциална подкрепа. Първата гореща линия за превенция на самоубийствата в Украйна беше мобилизирана в отговор на тревожните нива на самоубийства от ветерани.

    Ветерани и вътрешно разселени хора

    Хора в нужда: SOS Украйна – осигуряване на хранителни и санитарни пакети, спешен подслон, психосоциална подкрепа както на територията под контрола на украинското правителство, така и на територията, която в момента не е под контрола на правителството.

    Облекчаване на кризата на ООН: Украински хуманитарен фонд  – вноските се събират в единен фонд и се управляват на местно ниво под егидата на Организацията на обединените нации. С разрастването на кризата средствата се предоставят директно и незабавно на широк кръг от партньорски организации на преден план. По този начин финансирането достига до най-нуждаещите се хора, които имат нужда от него.

    Възродени войници Украйна – осигуряване на медицинска помощ и подходящи условия за живот на ранените войници и членовете на техните семейства.

    Украински хора с увреждания в криза – помага на украинци с увреждания – особено на тези, които искат, но не могат да се евакуират или да се защитят при спешни случаи.

    Каритас Украйна – предоставяне на хуманитарна помощ на различни социални групи, засегнати от конфликта.

    Украинска ЛГБТ военна асоциация за равни права – да подкрепят ЛГБТ военните в тяхната борба на фронтовата линия и да изравнят всички граждани у дома.

    Крим SOS – помощ за вътрешно разселени лица от Крим и Източна Украйна. С подкрепата и партньорството на Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН).

    Британско-Украйна помощ – помощ за уязвими хора, които са били в неравностойно физическо, психическо или социално положение, включително ранени, сираци, възрастни хора, вътрешно разселени лица и семейства, които са загубили основния си доход. Повече информация тук.

    Отразяване на конфликта на терена

    Kyiv Independent – абонамент и еднократно дарение тук.

    Кризисен медиен център в Украйна – международен стратегически комуникационен център с активно покритие както в Украйна, така и в чужбина.

    Нов глас на Украйна

    Деца

    Гласове на деца – Гласове на децата – психологическа/психосоциална подкрепа за деца.

    Спасете децата Украйна хуманитарна помощ за деца и техните семейства; доставка на зимни и хигиенни комплекти; предоставяне на парични субсидии на семействата за храна и лекарства.

    Свети копие – всички приходи от продажбата на ризи и стикери отиват във Фонда за децата на убитите и ранените украински войници.

    Toy Drive за децата на падналите герои – оказва помощ на разселени хора, сираци и семейства на украински военни, убити или ранени.

    Образование

    Ветеран –подпомага обучението и набирането на ветерани, доброволци и вътрешно разселени лица в ИКТ сектора и ги включва в социално значими проекти.

    Фондация на Украинския католически университет  – подкрепя живота на младите и талантливи бъдещи лидери на Украйна и диаспората.

    Стипендия на Богдан Радченко за ветерани – образователна програма за магистърска степен в Киево-Мохилянската академия (KMA), Kiev School of Economics (KSE), Украински католически университет (UCU).

    Украинска академия за лидерство – образователна програма, насочена към подпомагане развитието на поколение млади лидери на Украйна.

    Последни новини

    Крайният срок за Програмата за хуманитарна помощ...

    апр. 29, 2024 09:01
    С Решение на Министерския съвет № 297 от 26 април 2024 г. продължителността на Програмата за хуманитарна помощ за разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила през
    Прочетете още

    Удължаване на срока на временната защита…

    фев. 10, 2024 19:21
    Удължаване на срока на временната закрила до 04.03.2025 г. „След влизането в сила на Решение № 54 от 25.01.2024 г. на Министерския съвет за удължаване на временния
    Прочетете още

    Удължаване на програмата за хуманитарна помощ...

    ян. 03, 2024 12:16
    Министерският съвет прие Решение за изменение и допълнение на Програмата за хуманитарна помощ на разселени лица от Украйна, получили временна закрила в т
    Прочетете още

    Важна информация

    ное. 17, 2023 08:45
    Продължавайки съвместните си усилия за защита на интересите на украинските граждани и осигуряване на устойчива подкрепа в правната рамка, споделяме напомняне относно условията
    Прочетете още

    Правителството удължава срока на сегашния...

    септ. 29, 2023 10:01
    Правителството удължава срока на действащата Програма за хуманитарна помощ на разселени лица от Украйна с временна закрила в Република България до декември
    Прочетете още

    Сравнете обяви