• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
 • Вашите резултати от търсенето

  Как можем да направим дарение за Украйна?

  Публикувано от България за Украйна На 28 февруари 2022 г
  0

  Дарете за Украйна

  Искате да помогнете, но не сте сигурни как?

  По-долу ще намерите списък на организации с нестопанска цел и благотворителни фондации с история и прозрачно отчитане.

  Медицинска помощ

  RAZOM: Аварийна реакция – за тактическа медицинска подготовка. Помогнете на квалифицирани военни медици да обучават цивилни за първа помощ и да им осигурят медицински консумативи.

  United Help Украйна – за осигуряване на животоспасяващи индивидуални комплекти за първа помощ (тактическа раница за линейка – IFAK, съдържащи превръзки за спиране на кръвта и турникети), както и други спешни медицински консумативи отпред.

  Слънчоглед на мира – за медицински грижи и стоки от първа необходимост. Всяка тактическа раница за линейка на IFAK може да спаси до 10 живота.

  Lifeline Украйна  – за психосоциална подкрепа. Първата гореща линия за превенция на самоубийствата в Украйна беше мобилизирана в отговор на тревожните нива на самоубийства от ветерани.

  Ветерани и вътрешно разселени хора

  Хора в нужда: SOS Украйна – осигуряване на хранителни и санитарни пакети, спешен подслон, психосоциална подкрепа както на територията под контрола на украинското правителство, така и на територията, която в момента не е под контрола на правителството.

  Облекчаване на кризата на ООН: Украински хуманитарен фонд  – вноските се събират в единен фонд и се управляват на местно ниво под егидата на Организацията на обединените нации. С разрастването на кризата средствата се предоставят директно и незабавно на широк кръг от партньорски организации на преден план. По този начин финансирането достига до най-нуждаещите се хора, които имат нужда от него.

  Възродени войници Украйна – осигуряване на медицинска помощ и подходящи условия за живот на ранените войници и членовете на техните семейства.

  Украински хора с увреждания в криза – помага на украинци с увреждания – особено на тези, които искат, но не могат да се евакуират или да се защитят при спешни случаи.

  Каритас Украйна – предоставяне на хуманитарна помощ на различни социални групи, засегнати от конфликта.

  Украинска ЛГБТ военна асоциация за равни права – да подкрепят ЛГБТ военните в тяхната борба на фронтовата линия и да изравнят всички граждани у дома.

  Крим SOS – помощ за вътрешно разселени лица от Крим и Източна Украйна. С подкрепата и партньорството на Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН).

  Британско-Украйна помощ – помощ за уязвими хора, които са били в неравностойно физическо, психическо или социално положение, включително ранени, сираци, възрастни хора, вътрешно разселени лица и семейства, които са загубили основния си доход. Повече информация тук.

  Отразяване на конфликта на терена

  Kyiv Independent – абонамент и еднократно дарение тук.

  Кризисен медиен център в Украйна – международен стратегически комуникационен център с активно покритие както в Украйна, така и в чужбина.

  Нов глас на Украйна

  Деца

  Гласове на деца – Гласове на децата – психологическа/психосоциална подкрепа за деца.

  Спасете децата Украйна хуманитарна помощ за деца и техните семейства; доставка на зимни и хигиенни комплекти; предоставяне на парични субсидии на семействата за храна и лекарства.

  Свети копие – всички приходи от продажбата на ризи и стикери отиват във Фонда за децата на убитите и ранените украински войници.

  Toy Drive за децата на падналите герои – оказва помощ на разселени хора, сираци и семейства на украински военни, убити или ранени.

  Образование

  Ветеран –подпомага обучението и набирането на ветерани, доброволци и вътрешно разселени лица в ИКТ сектора и ги включва в социално значими проекти.

  Фондация на Украинския католически университет  – подкрепя живота на младите и талантливи бъдещи лидери на Украйна и диаспората.

  Стипендия на Богдан Радченко за ветерани – образователна програма за магистърска степен в Киево-Мохилянската академия (KMA), Kiev School of Economics (KSE), Украински католически университет (UCU).

  Украинска академия за лидерство – образователна програма, насочена към подпомагане развитието на поколение млади лидери на Украйна.

  Последни новини

  ВАЖНО: Заявки за вауч от 100 лв.

  дек. 06, 2022 16:05
  Припомняме, че Агенцията за социално подпомагане приема заявления за ваучери от 100 лв. за украински граждани с временна закрила до 31 декември. Срокът за ползване
  Прочетете още

  Среща за украински граждани с експерти по...

  дек. 01, 2022 15:36
  През декември КНСБ планира да организира информационна среща за украински граждани със синдикални експерти относно трудовите и осигурителните права в България. Ние обмисляме th
  Прочетете още

  БЧК стартира програма за финансово подпомагане...

  дек. 01, 2022 15:15
  БЧК стартира програма за финансово подпомагане на лица, пострадали от продължаващия конфликт в Украйна и потърсили закрила в България. За да получите
  Прочетете още

  Националният оперативен щаб проведе...

  ное. 24, 2022 18:28
  Първа среща на новосъздадения Национален оперативен щаб с неправителствени организации и доброволци се състоя на 23.11.2022. Основната тема на диску
  Прочетете още

  Украински деца участваха в младежкия...

  ное. 22, 2022 15:34
  Украински деца от център ИНТЕГРИКО във Варна участваха в годишното издание на младежкия форум Voice it: Едно важно мнение. Темата на форума тази година е &#8
  Прочетете още

  БЧК и СЗО със съвместен проект в подкрепа на У...

  ное. 21, 2022 14:57
  БЧК и Българският офис на Световната здравна организация (СЗО) започнаха работа по съвместен проект за здравна помощ на украински граждани, потърсили защита
  Прочетете още

  Сравнете обяви