• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
 • Вашите резултати от търсенето

  200% ръст на украински граждани, влизащи през ГКПП-Дуранкулак

  Публикувано от България за Украйна На 15 април 2022 г
  0

  200% ръст на пристигащите на ГКПП-Дуранкулак украински граждани граждани е отбелязан в последните дни. Ситуацията драстично се е променила заради нарасналия поток хора, които след удара срещу жп гарата в Крематорск предпочитат да напускат Украйна с автобуси, а не с влакове.

  На ГКПП-Дуранкулак вече е разпределен допълнителен персонал от БЧК, доброволци и МВР, които регистрират идващите хора.

  Струпването на хора се случва главно заради активизирането на туроператорски фирми, действащи на територията на Украйна, които подлъгват хората там и им обещават, че ще бъдат настанени в български хотели.

  Съществуват данни и за хотели на наша територия, които са включени в схемата. Хората, които пристигат по този начин, плащат суми в евро на туроператорски фирми и реално се озовават в България без осигурено настаняване.

  Властите отправят и молба всеки, който има информация за нередности по отношение на превозването и настаняването на украински граждани, да отправя сигнал към Кризисния щаб в Министерски съвет или на националната денонощна телефонна линия 02 9055555.

  България е на второ място в Европа по процент регистрирани за временна закрила хора, бягащи от войната в Украйна, на база общ брой престояващи в страната. В последните дни има съществено увеличение в броя на хората, решили да останат в България.

  Последни новини

  Удължаване на срока на временната защита…

  фев. 10, 2024 19:21
  Удължаване на срока на временната закрила до 04.03.2025 г.
  Прочетете още

  Удължаване на програмата за хуманитарна помощ...

  ян. 03, 2024 12:16
  Министерският съвет прие Решение за изменение и допълнение на Програмата за хуманитарна помощ на разселени лица от Украйна, получили временна закрила в т
  Прочетете още

  Важна информация

  ное. 17, 2023 08:45
  Продължавайки съвместните си усилия за защита на интересите на украинските граждани и осигуряване на устойчива подкрепа в правната рамка, споделяме напомняне относно условията
  Прочетете още

  Правителството удължава срока на сегашния...

  септ. 29, 2023 10:01
  Правителството удължава срока на действащата Програма за хуманитарна помощ на разселени лица от Украйна с временна закрила в Република България до декември
  Прочетете още

  Сравнете обяви