• 02 / 905 - 5555 +380 / 322 - 465 - 075 Търсене
 • Вашите резултати от търсенето

  Властите приемат сигнали за нередности в хотелите, настаняващи украинци

  Публикувано от България за Украйна На 8 април 2022 г
  0

  Сигнали за нередности в хотелите, осигуряващи безплатно настаняване на украински граждани, могат вече да бъдат подавани официално към властите у нас. На имейл report@tourism.government.bg всеки може да подаде оплакване за условията в хотела, храната, хигиената в помещенията и др.

  В имейла до Министерството на туризма трябва да бъде посочено името на хотела, за който е подаден сигналът, адресът, на който се намира той, както и имената и данни за контакт с човека, подаващ сигнала.

  Властите призовават да бъдат подавани оплаквания за съществени нередности в хотелите, които са включени в одобрената от Министерски съвет Програма за ползване на хуманитарна помощ за разселените от Украйна лица.

  В нея са зададени изисквания към местата за настаняване, като комфортна за дългосрочен престой температура в помещенията (не по-ниска от 18-21 градуса), чисти общи помещения, топла и студена вода в стаите, условия за поддържане на лична хигиена, храна три пъти дневно (с продукти, отговарящи на стандартите на законодателството в България), и достатъчни количества питейна вода.

  Последни новини

  Citizens of Ukraine who have obtained the pro…

  юни 20, 2022 15:08
  За да работите в България като медицински асистент, трябва да положите изпит по български език и професионална терминология на български език. След преминаване на изпита можете да работите във всяко медицинско заведение.
  Прочетете още

  More than 5,600 Ukrainians have already start…

  юни 15, 2022 09:36
  Това е най-високият процент интегрирани бежанци, който България е постигала в новата си история
  Прочетете още

  Refusal to use temporary protection in Bulgar…

  юни 14, 2022 14:31
  Разселените от Украйна лица, регистрирани под временна закрила в България, могат се прехвърлят в друга държава-членка на ЕС, където да се ползват от същата закрила.
  Прочетете още

  How Ukrainian citizens who have acquired the …

  юни 10, 2022 11:39
  За да придобият право да упражняват професията си в България, граждани на Украйна, придобили професионална квалификация „лекар” или „медицинска сестра” в...
  Прочетете още

  Важна информация!

  юни 02, 2022 06:18
  Уведомяваме Ви, че на 2 юни, от 12:00 часа, по традиция в цяла България ще прозвучат сирени в знак на почит на паметта на българския поет и революционер Христо Ботев, и на загиналите за свободата на България.
  Прочетете още

  Сравнете обяви