• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
  • Вашите резултати от търсенето

    Агенцията по заетостта стартира ново проучване сред украински граждани, живеещи в България

    Публикувано от България за Украйна На 13 декември 2022 г
    0

    От 12 декември 2022 г. Агенцията по заетостта стартира междуведомствено проучване сред украински граждани, пребиваващи в България. Целта е през следващите месеци държавните институции да получат актуална информация за възможностите им за работа в България.

    Ще бъдат изследвани и нагласите им за самостоятелен живот, отглеждане на деца и образование, както и осигуряване на здравни грижи за по-възрастни роднини и приятели, с които живеят тук.

    Събраните данни ще послужат на министерствата и ведомствата за формиране и предприемане на адекватни и навременни действия и мерки в подкрепа на украинските граждани. Анкетирането се извършва чрез он-лайн формуляр, който е публикуван на официалната страница на Агенцията по заетостта и може да бъде достъпен и чрез QR код за мобилни устройства или линк.

    Мобилните екипи от служители на Агенцията по заетостта в областите Бургас, Варна, Добрич и други области ще посетят базите за настаняване с по-голям брой украински граждани, за да им окажат помощ на място при разпространението и попълването на анкетата . Целта е до 16 декември да се постигне максимално участие на украински граждани, настанени по правителствената програма. Анкетата на украински език е достъпна в раздела „Възможности за работа за украински граждани“ на официалния сайт на Агенцията по заетостта, както и на този линк :

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSXT0rZqsDmHx3Y7OLY3J-RMrnfxagU9SeMxvx8E0IMry_DA/viewform

    И QR код за мобилни устройства: 

    Сравнете обяви