• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
  • Вашите резултати от търсенето

    Съобщение до всички хотели, подали заявка за участие в новата хуманитарна програма за настаняване на украински бежанци след 31 май

    Публикувано от България за Украйна На 25 май 2022г
    0

    Уважаеми собственици и управители на хотели,

    До нас достигат сигнали на украински граждани, които са притеснени, че нямат възможност да си доплащат пожеланата от някои от вас сума, за да останат в хотела ви или изобщо, за да бъдат преместени в него.

    От друга страна, получаваме и стотици потвърждения пак от украински граждани, които са напълно съгласни да си доплатят каквото е необходимо, стига да останат на същото място и да не бъдат премествани.

    С оглед на тези два сигнала, бихме искали да ви уведомим следното:

    1. Всички хотели, които са попълнили формуляра за участие в новата програма и са го изпратили на посочения имейл са декларирали, че:
      1.1. Предоставят настаняване на стойност 10 лв. на човек
      1.2. Предоставят настаняване и изхранване на стойност 15 лв. на човек

    Тези услуги се покриват от държавата и за тези услуги НЯМАТЕ право да искате доплащане! След като сте заявили участие в програмата, нямате право да отказвате настаняване или настаняване и изхранване на украински бежанци в рамките на посочените суми.

    1. Извън задължителното предоставяне на подслон и храна, вие сте в правото си като търговски обекти да предлагате допълнителни услуги на украинските бежанци. Пример за такива допълнителни услуги са спа, фитнес, интернет, паркинг, почистване на стая, пране на спално бельо и хавлии, анимация за децата, и др. В случаи, че украинските граждани искат да ползват платени услуги, то хотелиерът има право да ги предостави, но тяхното използване не може да бъде условие за настаняване.
    2. Припомняме ви, че решението къде да бъдат преместени хората с временна закрила се координира през контактния център на правителствения щаб. Целта е да не създава смут и хаос за липсващи хора и правилно да се планират ресурсите и логистиката.

    Моля да имате предвид посочените изисквания и в случай, че желаете да промените вашата кандидатура от 15 лв. за легло и изхранване, само на 10 лв. за легло или директно да я оттеглите, може да го направите на телефона на контактния център – 02 905 5555, както и на мейл. support@ukraine.gov.bg

    Сравнете обяви