• 02 / 905 - 5555 +380 / 322 - 465 - 075 Търсене
 • Вашите резултати от търсенето

  Министерски съвет удължи срока за получаване на хуманитарна помощ без изрична регистрация до 15.04

  Публикувано от България за Украйна На 30 март 2022 г
  0

  Вицепремиерът Калина Константинова внесе предложението

  Днес Министерският съвет реши да удължи до 15 април възможността лицата с чуждо гражданство или лица без гражданство, напуснали Украйна в резултат на военни действия, влезли и останали на територията на Република България, да получат временна закрила без изрична воля и регистрация. на временна защита. Така и хората, които все още не са получили статута, и хотелиерите, които са ги настанили, могат да бъдат спокойни, че ще получат подкрепа от държавата.

  Междувременно прогресивно нараства и капацитетът, който институциите изграждат за издаване на регистрационните карти. Само за последните 4 дни на територията на страната са отворени и вече работят нови 40 пункта за регистрация за временна закрила на бягащите от войната в Украйна. 130 са вече функциониращите работни места за подаване на документи, разположени на 67 локации в 56 населени места. Нови регистрационни пунктове има в областите Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора и Ямбол. Пълният списък може да следите тук: https://ukraine.gov.bg/issuance-of-temporary-protection/#map. Допълнително са обучени и 25 мобилни екипа, които ще посетят най-горещите точки и ще издават регистрационни карти за временна закрила на място.

  Разкрита е и нова регистрационната зала на бул. „Мария Луиза“ 91 в София. На площ от 200 кв.м. на пълен капацитет работят 10 места, а в следващите дни се очаква към тях да се прибавят още 5. Само в този пункт могат се обслужат около 500 човека на ден, като за пример може да се вземе едно четиричленно семейство, което получава временна закрила за по-малко от половин час.

  Работното време на залата засега е от 8.30 до 17.30 часа и в момента се извършва подготовка за 12-часов работен режим на две смени.

  12 пункта за посрещане на украинци в страната са с работен режим 24/7 – в Бургас, Несебър, Приморско, курортен комплекс „Албена“, Балчик, Генерал Тошево, ГКПП Дуранкулак, Добрич, Каварна, Шабла, ГКПП Русе Дунав мост и Централна железопътна гара София.

  Към 8:30 часа на 30 март регистрираните лица по временна закрила са общо 23 005, което представлява 39% всички останали в България.

  Последни новини

  Citizens of Ukraine who have obtained the pro…

  юни 20, 2022 15:08
  За да работите в България като медицински асистент, трябва да положите изпит по български език и професионална терминология на български език. След преминаване на изпита можете да работите във всяко медицинско заведение.
  Прочетете още

  More than 5,600 Ukrainians have already start…

  юни 15, 2022 09:36
  Това е най-високият процент интегрирани бежанци, който България е постигала в новата си история
  Прочетете още

  Refusal to use temporary protection in Bulgar…

  юни 14, 2022 14:31
  Разселените от Украйна лица, регистрирани под временна закрила в България, могат се прехвърлят в друга държава-членка на ЕС, където да се ползват от същата закрила.
  Прочетете още

  How Ukrainian citizens who have acquired the …

  юни 10, 2022 11:39
  За да придобият право да упражняват професията си в България, граждани на Украйна, придобили професионална квалификация „лекар” или „медицинска сестра” в...
  Прочетете още

  Важна информация!

  юни 02, 2022 06:18
  Уведомяваме Ви, че на 2 юни, от 12:00 часа, по традиция в цяла България ще прозвучат сирени в знак на почит на паметта на българския поет и революционер Христо Ботев, и на загиналите за свободата на България.
  Прочетете още

  Сравнете обяви