• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
  • Вашите резултати от търсенето

    Във Варна откриха безплатна занималня за деца от Украйна

    Публикувано от България за Украйна На 11 ноември 2022 г
    0

    Във Варна се откри първият безплатен образователен център за деца от Украйна, наречен „Интегрико“. Негови създатели са Асоциация „Енерджи“, а финансирането е от Върховния комисариат на бежанците към ООН.

    Сдружението е сформирано от три дами – Невяна Филева, Ружа Дончева и Галя Георгиева, доброволци от кризисния център, функционирал в помощ на бежанците от Украйна в Двореца на културата и спорта във Варна.

    В център “Интегрико” могат да се обучават петнадесет деца, като все още има пет свободни места. Задължително условие е те да са записани в български училища и да бъдат между първи и седми клас. Децата ще бъдат разделени в две групи за начален и прогимназиален етап. С тях ще работят педагози, които ще ги обучават преимуществено на български език, но ще помагат и с домашните по всички предмети, ще има и забавления и извънучебни занимания. Предвижда се запознаване с българските традиции и фолклор.

    В центъра работят също психолог и логопед, които са украинци. Има и доброволци, които също ще се включват в заниманията. Осигурено е и медицинско лице на повикване при нужда.

    Център „Интегрико“ се намира на ул. „Генерал Колев“ 92 във Варна и работи целодневно.

    Сравнете обяви