• ГОРЕЩА ЛИНИЯ  02 / 905 - 5555 +380/322-465-075 Търсене
  • Вашите резултати от търсенето

    Министърът на туризма увери: Хотелиерите ще получите парите за бежанците от Украйна

    Публикувано от България за Украйна На 21 октомври 2022 г
    0

    Министерският съвет отпуска допълнителни средства по бюджета на Министерството на туризма, за да могат хотелиерите, настанили бежанци, да получавате дългите пари за месеците юни, юли и август.

    „Обещаните пари за хотелиерите, настанили бежанци от Украйна, са налични и ще ги получите. Става въпрос за средствата, дълги за месеците юни, юли и 95% за август, които са около 8 млн. лв. Това са средствата по втората част от програмата. А първата част на програмата – март, април и май, също ще бъде изчистена, надявам се до края на октомври да платим дължината и за септември. Всичко, което държим към сектор „Туризъм“, трябва да бъде изчистено до края на мандата на това служебно правителство“, заяви служебният министър на туризма Илин Димитров в студиото на “България сутрин”.

    Той няма отговор дали програмата за създаване на украински бежанци ще бъде продължена, защото решението се взема на друго ниво.

    “Самото Министерство на туризма не решава дали да останат бежанците. Всички хотели, без значение дали ще продължат или спре програмата, имат 15 дни да подадат жалба към министерството, защото за някои лица не е платено. Причините могат да бъдат: Ако сте започнали работа и не сте информирани, ако сте напуснали страната, а се водят още, че живеят в хотела, ако е установено едно лице в няколко хотела, четвъртият проблем е софтуерен, но той вече се реши” , конкретен беше служебният министър.

    Той посочи, че само за седмица настанените в хотела и базата в страната украински бежанци са се увеличили с 1000 и в момента са 18 500.

    “Как ще продължи динамиката, зависи от войната – ако има втора вълна, ние трябва да имаме решение. За мен и парламентът трябва да се включи, при една голяма втора вълна от бежанци трябва много да се внимава”, заяви Димитров пред Bulgaria ON AIR.

    Сравнете обяви